Hedona Wine Hike/Trail

“Vinski pohod vinskom stazom”

26. maj 2024 – SAVE THE DATE !

Wine Club Hedona i ove godine u suradnji sa firmom Profil Management Consulting želi pripremiti poseban događaj u Sarajevu i organizovati zdravo druženje i networking za sve ljubitelje prirode, ukusne hrane i raznovrsnog vina. Cilj za ovaj dan je uživanje na svježem zraku i “koja čaša kvalitetnog razgovora” sa kolegama i prijateljima.

Wine Club Hedona (WCH) je zapravo prva boutique vinarija u Sarajevu čije okruženje čini vinograd “Inat”, koji je poznat po tome što je dobio baš takvo ime – U inat svima koji nisu vjerovali da se tako nešto može dogoditi u Sarajevu.

Vinograd i vinski klub locirani su nedaleko od grada, na nadmorskoj visini od 850m i površine 1.5 hektar. Vinski klub radi na principu obavezne najave za degustaciju vina i jela koja se pripremaju isključivo taj dan.

Na osnovu svog dugogodisnjeg iskustva stručnjaci iz Profil MC tvrde da su tim i timski rad krucijalni za uspješno poslovanje i obostrano zadovoljstvo.

Prvenstveno iz tog razloga podržavaju novi projekat WHC-a i preporučuje dešavanja ovog i sličnog karaktera kao oblik team building-a i kvalitetnog druženja.

Učesnici Hedona Wine Hike/Trail-a će imati mogućnost da putanju trče ili šetaju, pri čemu na pola puta do cilja, na okrepnoj stanici će imati priliku da se osvježe bijelim ili crnim vinom iz domaćih vinarija.

Događaj će se održati 26. maja 2024. sa startom u 11 sati na lokaciji “Džipsi,džipsi”. Putanja prikladna za amatere kao i za trkače koji se žele okušati na kratkoj dužini.

Pored “cvrkutavih” šumskih prizora učesnici prolaze kroz zelene livade uživajući u prekrasnim pogledima na Sarajevo.

Posljednji dio Trail-a/Hike-a se održava zapravo kroz jedinstveni sarajevski vinograd “Inat”, gdje učesnike očekuje cilj i nastavak zabave uz razvnovrsna vina i ukusnu hranu.

Svaki učesnik dobija startni paket koji sadrži startni broj, bandanu sa logom, te dva kupona za vino i jedan kupon za hranu koji će moći iskoristiti poslije ulaska u cilj kad će svaki učesnik dobiti simboličnu medalju.

Cijena pojedinačnog startnog paketa je 45KM.

Online prijave možete izvršiti najkasnije do 19.05.2024

Nakon što se prijavite, na Vaš email će stići potvrda o uspješnoj prijavi kao i upute za plaćanje.