Skip to main content

Lokacija: Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Za našeg klijenta, globalno poznatu farmaceutsku kompaniju Roche, čije je sjedište u Bazelu – Švicarska, tražimo kandidate za poziciju Aplikativni specijalist za Bosnu i Hercegovinu. Roche je jedna od najvećih farmaceutskih kompanija na svijetu koja zapošljava preko 100.000 ljudi širom svijeta. Pored proizvodnje reagensa i uređaja za medicinske preglede, Roche također provodi istraživanja u oblastima onkologije, virologije, neurologije i očnih bolesti.

Šta je cilj i koje su odgovornosti pozicije?

Aplikativni specijalist provodi obuku korisnika u vezi s pravilnom uporabom i održavanjem Roche analizatora i sustava. Istovremeno je dužen pratiti službene obavijesti i aktivnosti vezane uz Roche proizvode, te sudjelovati u aktivnostima/zajednicama/projektima u i izvan zemlje/organizacije. Pritom je dužan pružati podršku za aplikacije i druge aktivnosti: konfiguracija instrumenata, obuka korisnika, rješavanje problema itd.
Osoba na ovoj poziciji je uključena u nadgledanje aktivnosti podrške prije prodaje i/ili nakon prodaje, uključujući procjenu načina na koji proizvodi tvrtke zadovoljavaju potrebe kupaca i pripremu specifikacija proizvoda za razvoj i instalaciju prilagođenih rješenja. Pored toga ova osoba radi s timom na definiranju novih proizvoda i pružanju uvida s terena drugim grupama, te je u bliskoj suradnji i koordinaciji s RCSC (npr.: Monza) i odjelima tehničke službe i IT-a, prodaje, marketinga i financija-logistike.
Osim podrške u komapniji aplikativni specijalist osigurava neposrednu i pravilnu tehničku i znanstvenu podršku korisnicima (obuka o znanstvenim i primjenljivim temama, rješavanje problema u znanstvenim slučajevima i slučajevima primjene te ažuriranje novih metoda i tehnika). Pritom izvještava i dokumentira posjete u skladu s Roche standardima i kontaktira (pismeno, usmeno ili posjećuje) kupce radi održavanja dobrih odnosa u praksi primjene.

Šta je potrebno da biste postali član tima?

• Univerzitetsko obrazovanje iz odgovarajućeg područja (biohemija, molekularna biologija i sl.)
• Vještine strateškog planiranja
• Analiticko razmisljanja
• Komunikativne vjestitne
• Proaktivnost
• Pouzdanost i savjesnost u korištenju i rukovanju poslovnim podacima i informacijama
• Dobro poznavanje alata iz paketa MS Office i upotrebe interneta
• Osnovna znanja iz oblasti kompjutera i kompjuterskih mreža uključujući: osnovno poznavanje kompjuterske arhitekture, osnovno poznavanje kompjuterske i mrežne terminologije, osnovno poznavanje mrežne infrastrukture i uređaja, osnovno poznavanje mrežnih postavki u Windows OS
• Odlično poznavanje engleskog jezika
• Vozačka dozvola B kategorije

Ukoliko ispunjavate ove osnovne uslove i želite se prijaviti pošaljite nam svoju biografiju/CV na e-mail adresu info@profil.ba. Na istu adresu možete uputiti pitanja vezano za oglašenu poziciju.
Kontaktirat ćemo samo kandidate koji odgovaraju zahtjevu oglašene pozicije, a preporuke su dobrodošle.
Prijave će biti razmatrane uz visoko poštivanje diskrecije svih kandidata.
Nudimo jednake mogućnosti u zapošljavanju!

Close Menu

PROFIL Management Consulting doo

Husrefa Redžića 3
Sarajevo 71 000
Bosna i Hercegovina

T: +387/33-552-075
E: info@profil.ba

bs_BABosnian